Betonland

dag stad
betonland
nachtelijk duivelspretpark
laat mij zwerven
over uw struikeltegels
drijf mij
van geliefde vreemde
naar vreemde geliefde
hou mij in uw greep
laat mij los
mijn betonland
thuisland
4.5
Door Stella
gepubliceerd op 17 november 2016
post-its achtergelaten @
Gent
1
232x bekeken
7
Dit memogedicht heeft op plaats 7 gestaan in het klassement!

Reacties(3)

afbeelding van Koolmees
Koolmees
499 MP 1 4 5
4.5
Ik ben dolblij dat je weer een memogedicht hebt achtergelaten! Je 'comeback' heeft meteen de Stella-factor: herkenbare elementen en een vleugje mysterie. Ik weet niet hoe het precies komt, maar mij laat je zeker niet los, je houdt me in je greep. Meer struikeltegels alsjeblieft! :)
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
220 MP 0 2 2
4
Ik ben het eigenlijk volledig eens met @Koolmees. Je combineert het mysterie en herkenbaarheid op een manier die ik niet kan beschrijven. Doe zo verder aub! Ik kijk al uit naar je volgende gedicht!
afbeelding van Yōudí
Yōudí
164 MP 0 2 2
5
Fantastisch gedicht. Ik heb al eerder heel wat mooie dingen gelezen van jou en ik ben blij dat ik terug iets kan lezen van jou. Daarom alleen al 5 sterren. Inhoudelijk vind ik het een pareltje en ik heb geen suggesties om regels of woorden anders te schrijven. Ik vind het top zoals het is met enkele prachtige woordkeuzes zoals duivelspretpark en struikeltegels. Hier komt ook een subthema terug dat ik in een ander gedicht zag hou vast, laat los van @Leezbaar, maar hier uitgewerkt tot een volwaardig gedicht. Ik ben fan en hopelijk lezen we snel nog meer van jou.