Moeilijk gesprek

Je laat je vragen
voorafgaan door gezucht
mijn antwoorden
zijn te zwaar
om je lucht te geven

laat ons maar in stilte
naar elkaar glimlachen
afbeelding van WVOS
Door WVOS
47 jaar bij inzending
7 MP 0 0 0
Ingestuurd op 10 oktober 2012
post-its achtergelaten @
Op een poppenhoofd met mutsjes in de jeugdbibliotheek
1
Opmerking: 
Dit is mijn eerste bijdrage
4.7
Dit memogedicht heeft op plaats 1 gestaan in het klassement!

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
573 MP 2 5 5
5
Hahaha, hartelijk welkom op Memopoëzie, WVOS! Ik moest lachen toen ik je werk doorgestuurd kreeg, want de plaats waar je een post-it achterliet past zo goed bij je memogedicht. Hilarisch om die twee paspoppen naast elkaar te zien staan en te bedenken dat ze maar beter hun mond houden! (Alleen daarvoor verdien je al een maximale score.) Ik ben erg benieuwd naar de reactie van degene die dat gaat vinden... ;)

En ja, over je gedicht zelf kan ik alleen maar zeggen dat ik het een ongelooflijk goed debuut vind. Je kunt je als lezer meteen voorstellen hoe vreemd de sfeer wel niet moet zijn in een dergelijke situatie; best herkenbaar ook. Misschien deed je het niet bewust, maar de gezucht-lucht-rijm vond ik wel leuk ingebouwd in het werk. Mooi hoe je ten slotte aan het einde losjes eindigt met glimlachen. Een zwaarder of dramatischer woord had niet alleen de hele inhoud kunnen veranderen, maar had zeker het grappige karakter teniet gedaan.

Werkelijk prachtig allemaal dus. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je nog lang blijft memodichten! :)
afbeelding van WVOS
WVOS
7 MP 0 0 0
Dankje voor je leuke enthousiaste reactie.
afbeelding van Micheljong
Micheljong
5
Mooi alsof je er bij staat en het ziet gebeuren.
afbeelding van paperdreams
paperdreams
40 MP 0 0 0
4.5
Ik vind dat het gedicht van veel matuurheid spreekt, de leeftijd vond ik dan ook geen echte verrassing. Persoonlijk ben ik het ook niet eens dat Koolmees het woord 'grappig' aanhaald, ik zie echt de humor niet zitten, ondanks 'glimlachen'. Eerder een soort van sereniteit en het berusten in een relatie, soms is zwijgen opbouwender dan wat je ook zou kunnen zeggen...
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
4
Zoals hierboven ook geschreven werd, kan je in het gedicht toch een zekere maturiteit terugvinden. Grappig kan het misschien lijken door de bijhorende foto, maar op zich is het gedicht zelf niet "grappig". Het is eerder een poëtische verwoording van een realiteit die heerst binnen een relatie. Er zit inderdaad een soort van berusting in en ondanks de minimale lengte van het gedicht is het toch maximaal geladen. Ik ben wel benieuwd of de jeugd de diepere betekenis van het gedicht kon begrijpen (aangezien het achtergelaten werd in de jeugdbibliotheek). Hopelijk zien we binnenkort nog eens iets op Memopoëzie van jou!
afbeelding van P.Boot
P.Boot vond een post-it
5
prachtig