De klok tikt

De klok tikt.
Tik…, tak…
Elke slag van de wijzer,
slaat een seconde weg.
Tik.., tak..
Alweer twee seconden voorbij,
ik kan niet meer zo goed volgen,
alles gaat zo snel.
Tik, tak.
Ik wou dat de klok,
voor één keer stil stond,
maar de tijd tikt door,
ze wacht niet op mij.
21 jaar bij inzending
357 MP 0 3 5
Ingestuurd op 26 augustus 2016
post-its achtergelaten @
Het veer van Schellebelle, op een informatie bord
1
Opmerking: 
1. Er staat een schrijffout in, "ik kan niet meer zo goed volgen", in deze zin had ik "meer" op de verkeerde plaats geschreven.
2. Toen ik net de post-it wou achterlaten kwam een man kijken en ik vroeg hem dis wat hij er van vond. Hij zei dat het waar was wat ik geschreven had en nam er meteen een foto van.
3

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
568 MP 2 5 5
3
Wat fijn dat je zo snel een tweede memogedicht achterlaat, Treurwillig! Hoewel het onderwerp en je boodschap me aanspreken, vind ik de uitwerking iets minder goed dan je vorige Zij. Misschien was het leuker geweest als er wat rijm in zat. Met het terugkerende tik, tak zou je dan een leuk ritme kunnen krijgen (een beetje zoals ik in mijn oud memogedicht Klok probeerde te doen). Wel tof dat je op de foto van je post-it de Schelde ziet: het voortkabbelen van een rivier past perfect bij het gevoel van tijdsverloop.

Erg leuk ook om het bijhorende verhaal te lezen in je opmerking. Tot nu toe heb ik nog nooit persoonlijk contact gehad met een vinder van mijn post-its en fantaseer ik achteraf wat ermee gebeurt. Hopelijk vindt die man een weg naar Memopoëzie en plaatst hij een reactie; die heb je wel verdiend!
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
3
Ik vind jouw tweede memogedicht iets minder goed dan je vorige. Vooral omdat ik denk dat je met het thema heel wat meer kan doen. Ik vraag me ook af of je eerste opmerking wel hoeft. Ik denk dat het beter is om te schrijven ik kan niet zo goed meer volgen, omdat je een klemtoon hebt op goed en op vólgen en in jouw correctie staan die na elkaar en klinkt het daardoor een tikkeltje stroef.
Het thema is wel interessant en is goed om over na te denken, maar ik denk dat je in de toekomst misschien iets kan schrijven dat veel sterker is rond dit thema. Ik hoop dat je alleszins binnenkort nog iets post op deze pagina!

Meer van Treurwillig

Weergeven

(titelloos)

Als je goed luistert,
wanneer ik zwijgzaam spreek,
kan je misschien horen,
hoe ik vanbinnen stukje per stukje breek.
4 0
4.25
Weergeven

(titelloos)

Woorden dansen in mijn hoofd,
vol zelfvertrouwen.
Tot ze uit mijn mond moeten komen
en over mijn lippen struikelen.
3 0
4
Weergeven

(titelloos)

We willen onze huid kunnen afschudden zoals reptielen dat doen - er is geen plaats voor zelfliefde.

In de hoek van de kamer ligt wat ik nooit heb willen zijn.
4 2
4.5