De klok tikt 2.0

De klok tikt
en wacht op niemand.
De wijzer wijst vastberaden
en slaat genadeloos seconden weg.
Ik wou dat ze even stilstond,
maar zelfs als 't tikken stopt
neemt de tijd geen pauze.
afbeelding van Treurwillig
21 jaar bij inzending
353 MP 0 3 5
Ingestuurd op 3 december 2016
post-its achtergelaten @
Op een brugje dat op een wandel/fietsroute ligt
1
Opmerking: 
Dit is mijn poging om "De klok tikt" te herschrijven. Zelf ben ik er wel blij mee (anders zou ik het niet delen natuurlijk :p)
3.5

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
3.5
Ik moest even terugkijken naar je andere versie van dit gedicht en merkte dat ik toen 3 sterren had gegeven. Deze versie vind ik persoonlijk iets beter qua woordkeuzes, maar toch blijf ik precies op mijn honger zitten. Enerzijds heb ik het gevoel dat je nu letterlijk ideeën overneemt uit andere gedichten die je hebt geschreven en op die manier probeert een upgrade uit te voeren. Anderzijds voel ik terwijl ik het lees dat je er over nagedacht hebt. Dat klinkt misschien vreemd, want het is goed om na te denken over wat je wil schrijven, maar je kan het ook óverdenken. En ik heb het gevoel dat je heel hard dit gedicht wou herschrijven en verschillende dingen overdacht en geprobeerd hebt, waardoor het in feite wat stroef geworden is als een geheel. Dat neemt niet weg dat je wel ideeën hebt, maar ze vloeien nog niet helemaal. Ik zie een gedicht soms een beetje als een rivier die je meeneemt in de stroming en je wordt van het ene punt naar het andere punt vervoerd en die trip gaat zo soepel en vlot dat je het nog eens moet lezen om meer te kunnen zien. Hier mis ik een beetje die drang om de tocht door jouw gedicht meerdere keren te maken. Toch ben ik blij dat je regelmatig iets post. Poëzie is iets dat tijdens je leven ook evolueert en alles wat er op het pad van je leven komt, zal ook een invloed hebben op wat je schrijft. Na een aantal jaren geschreven te hebben is het dan ook soms leuk om eens terug te blikken op wat je zoveel jaren terug schreef en dat te vergelijken met wat je heden ten dage schrijft.
afbeelding van Koolmees
Koolmees
568 MP 2 5 5
3.5
Ik kan het niet beter verwoorden dan @Yōudí. Ook van mij krijg je een halve ster meer, omdat deze versie al iets vlotter leest.

Meer van Treurwillig

Weergeven

(titelloos)

Bij het vallen van de woorden,
‘Het hoeft niet meer voor mij.’,
hoor ik de klinkers klinken
en de medeklinkers braafjes meedoen.
Die klanken vullen de kamer met een stilte
waarvan ik dacht dat ze niet bestond
en heel even voelde ik het kraken
van mijn hart, door mijn hele lichaam gaan.
2 0
3.5
Weergeven

(titelloos)

Als je goed luistert,
wanneer ik zwijgzaam spreek,
kan je misschien horen,
hoe ik vanbinnen stukje per stukje breek.
4 0
4.25
Weergeven

(titelloos)

Tussen zijn vingers
klemt hij een sigaret
alsof zijn leven stopt
zodra hij loslaat.

Uit de asse herrijst een man
met dezelfde angsten.
2 1
4.5