De Wereld

De wereld
bestond nog
uit zwart/wit.
De bomen
hadden nog
geen
wortels.
De woestijn
was nog
een zee.
Maar
het leek
of we
elkaar
toen al kenden.
Wij twee.
afbeelding van Freek
Door Freek
38 jaar bij inzending
16 MP 0 0 0
Ingestuurd op 5 november 2016
post-its achtergelaten @
In huis (even afwachten wat jullie ervan vinden ;-) )
1
3.666665

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
573 MP 2 5 5
4
Welkom op Memopoëzie, Freek! Ik vind het altijd geweldig als er een nieuwe memodichter debuteert. Hoe ben je op deze website terechtgekomen? Je memogedicht straalt iets sereens uit en leest erg vlot. Misschien was een tweede eindrijm nog leuker geweest, maar het kan zijn dat zee-twee toevallig ontstond? Hoe dan ook, als het van mij afhangt mag je meteen op je post-it het webadres van deze website toevoegen en het ergens achterlaten, zodat ook anderen ervan kunnen genieten! Ik kijk al uit naar je volgende gedichten.
afbeelding van Freek
Freek
16 MP 0 0 0
Bedankt voor de bemoedigende woorden! Ik heb nog een beetje drempelvrees denk ik...
"Zee en twee" is inderdaad eerder toeval, het vloeide zo uit m'n (digitale) pen. Maar een tweede eindrijm, dat vloekt dan weer zo in m'n hoofd. ;-)
En ik ben hier via Facebook gekomen. Er stond ergens een link naar deze site toen ik aan het zoeken was naar "Schrijven", iets wat ik ontzettend graag doe...
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
353 MP 0 3 5
3
Welkom Freek! Ik vind deze een goed debuut en ik ben blij dat we een dichter rijker zijn! Ik begrijp je drempel vrees wel, maar je moet het gewoon een keer doen en dan zal je vanzelf een tweede willen maken en achterlaten! Deze is zeker waardig om ergens achter te laten! Ps.: Ik geef bewust drie sterren, omdat ik niet weet hoe goed ik je volgende gedichten ga vinden, maar ik ben er bijna zeker van dat ze minstens even goed zullen zijn, al dan niet beter!
afbeelding van Koolmees
Koolmees
573 MP 2 5 5
Tof dat je Memopoëzie via dat kanaal hebt ontdekt en dat je meteen wilde meedoen, Freek. @Treurwillig heeft trouwens gelijk: je hoeft helemaal niet bang te zijn om je post-its in het openbaar achter te laten. Je blijft anoniem voor de personen die je gedichten lezen en als je stiekem post-its ophangt, dan wordt het des te spannender om er ongezien een foto van te maken. En na een tijdje merk je wel dat er eigenlijk toch niemand op je let, omdat iedereen te druk bezig is met zijn/haar eigen leven te leiden. Je hoeft dus echt niet te aarzelen; trek erop uit als je er klaar voor bent! Neem desnoods een vriend(in) mee als je je daar gemakkelijker bij voelt. (Ik ga soms bijvoorbeeld op pad met mijn zus, omdat zij beter kan fotograferen.) Achteraf kun je op de website steeds de plek wijzigen en eventuele extra post-its opgeven.
afbeelding van Marlies
Marlies
Prachtig
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
4
Een mooi gedicht om mee te beginnen hier. Het leest vlot en inhoudelijk vind ik het ook heel goed. Die eindrijm hoeft inderdaad helemaal niet om een goed gedicht te schrijven, maar het stoort niet als het er toevallig wel in sluipt. Door bepaalde woordkeuzes kan er ook onverwachts rijm in komen. Mijn enige opmerking hier is dat ik vind dat het gedicht misschien over iets te veel regels is verdeeld. Het lijkt zo heel lang, terwijl er eigenlijk niet zo veel woorden staan. Ik zou het misschien verdeeld hebben in 4 blokjes van 3 regels, afgesloten door de regel wij twee.
afbeelding van Freek
Freek
16 MP 0 0 0
Bedankt voor jullie opmerkingen.
@ Yōudí: ik vind het ook raar dat ik dit gedicht gepost heb zonder die spaties tussen de blokken.
Dit was m'n oorspronkelijke versie:

De wereld
bestond nog
uit zwart/wit.

De bomen
hadden nog
geen
wortels.

De woestijn
was nog
een zee.

Maar
het leek
of we
elkaar
toen al kenden.

Wij twee.

Leest véél vlotter. ;-)

Meer van Freek

Weergeven

(titelloos)

ik was haar boek

lege kaft


met achter elkaar geplaatste letters

woorden vormendschreef ze in me

als een meesterwerk

dat nooit afraakte verstoft lig ik nu

op de kast
6 0
3