Etalage

Dag nobele passant,
wees toch niet zo schuw,
staar me aan en kies
me uit.

Het water komt al
in uw mond, uw
lippen zie ik al
getuit.

Ik voel ze later
tanden ruw,
mijn trieste lot
als fruit.
afbeelding van Yōudí
Door Yōudí
27 jaar bij inzending
276 MP 1 3 2
Ingestuurd op 3 september 2016
post-its achtergelaten @
Fruitafdeling Carrefour Market - 1150 St.-P.-Woluwe
2
Opmerking: 
Ik heb vandaag een eerste gedicht achtergelaten dat geschreven is specifiek voor de plaats waar ik het kleefde. Ik moest nog even naar de supermarkt en had het idee om iets te schrijven over fruit, maar op een zodanige manier dat het niet onmiddellijk duidelijk zou zijn dat het over fruit ging. Ik wou de lezer op een bepaalde manier verrassen en pas op het einde prijsgeven wat het eigenlijke onderwerp was. Zo kleeft er nu een post-it op een zak appelsienen en op een doosje met druiven. Ben eigenlijk enorm benieuwd naar de reacties van de mensen die de post-its gaan vinden, dus ik hoop dat er toch iemand hier gaat terechtkomen op deze site. Wie weet! :D
4.5
Dit memogedicht heeft op plaats 6 gestaan in het klassement!

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
573 MP 2 5 5
5
Ik vind je memogedicht super; ik werd er vrolijk van toen ik het las. De rijm loopt fantastisch en het was erg origineel om je memogedicht zó af te stemmen op de plaats waar je je post-its achterliet. Destijds schreef ik Appelsien met een gelijkaardig concept in gedachten, maar daarbij verried de titel al waarover het ging. Als ik toch één detail mag aanhalen, dan is het dat ik de eerste al in de tweede strofe zou vervangen door reeds om de herhaling twee regels verder te vermijden. Maar laat dat me er niet van weerhouden je een favoriet te geven...
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
@Koolmees Bedankt voor je reactie! Ik ben blij te lezen dat je er vrolijk van werd en ik hoop er in deze stijl nog wat meer te schrijven in de toekomst. Ik probeer alvast om niet onmiddellijk prijs te geven waar het effectief over gaat, wat niet altijd even eenvoudig is, maar dat houdt de spanning er wel wat in voor de lezer ;) Voor de rest ga ik ook akkoord met jouw opmerking over de dubbele al.
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
353 MP 0 3 5
4
Heel mooi gedicht! Ik sluit me aan bij Koolmees, behalve dat de herhaling van die eerste alvervangen, voor mij mag de herhaling blijven staan. Het heeft iets vind ik persoonlijk. Je hebt duidelijk wel een talent om zo'n gedicht in elkaar te steken speciaal voor fruit! Echt goed gedaan :)

Meer van Yōudí

Weergeven

Voorbijganger

Vluchtig scheiden onze wegen
blik gekruist,
geen woord
gezegd.

Staren zonder echt te kijken
metro kwam,
aan boord
jij weg.
3 1
4.166665
Weergeven

De examenlift

Reist u even mee,
en overstijg uw zorgen.
Stressen hoeft hier niet,
laat dat maar voor morgen.
Of tenminste toch, tot de
deuren ... "ding"
1 0
4.5
Weergeven

The end

Stilte wuift, de
dag ontwaakt, leegte en
dan niets.
Droge plons van
vallen, stilte golft er
om heen.
4 1
4.5