Gelukkig schijn

Dat moment waarop je een gevoel hebt en denkt
"is dit dan gelukkig zijn?"
en maar zoeken naar een antwoord
en maar zoeken naar de schijn
dat je in je haast bent vergeten
om te genieten van het zijn.
afbeelding van Vervlogen
Door Vervlogen
18 jaar bij inzending
9 MP 0 0 1
Ingestuurd op 6 oktober 2016
post-its achtergelaten @
In de trein tussen Nijmegen-Deurne.
1
Opmerking: 
Normaal hou ik niet van rijm, maar deze schreef ik lang geleden, en bij gebrek aan korte passende gedichtjes schreef ik deze vandaag op.
4.5
Dit memogedicht heeft op plaats 6 gestaan in het klassement!

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
573 MP 2 5 5
4
Hey, wat super super tof dat je je eerste memogedicht hebt achtergelaten! Ik ben zo blij dat er weer een nieuwe memodichter aan de slag is in Nederland! En je hebt talent, ik voel het gewoon. Dit memogedicht vind ik nog net niet zo mooi als je handschrift, maar het is een erg goed debuut. Mij stoort de rijm trouwens niet; je vier laatste verzen vind ik het beste lopen.
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
4.5
Een mooi gedicht om mee te starten op memopoëzie. Zo te merken schrijf je al iets langer en dat kan je best ook zien ^^ Er zit een diepere laag in je gedicht, wat het interessant maakt en je ook laat nadenken over wat er geschreven is. De rijm die gebruikt wordt, stoort in feite niet echt. Ik zou misschien iets minder woorden proberen te gebruiken om het nog iets krachtiger te (proberen) maken, maar zoiets is puur subjectief. In onze "haast" om een reactie te schrijven zouden we trouwens bijna vergeten om te genieten van je gedicht ;)