Jij bent het

jij bent het die dit briefje vindt
ik ben het die het schreef
merkwaardig dit contact zo, hè?
brengt het een goed gevoel, een
glimlach? Dat hoop ik toch.
Ik wil je een sprankeling geven
neem maar met je mee de dag
verder in.
3.25
Door Eva777
39 jaar bij inzending
gepubliceerd op 12 oktober 2016
post-its achtergelaten @
Apotheek
1
290x bekeken
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(2)

afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
328 MP 0 2 4
3
Ik weet niet goed wat ik hier van vind, ik vind het op zich wel leuk. De stijl waarin het geschreven is ligt mij minder denk ik, maar dat is iets persoonlijk. Ik snap je bedoeling en vind het een zeer leuk concept! Het is denk ik echt de uitwerking dat mij niet ligt. Niet dat ik mezelf een professional waag, want ik zou het zelf niet beter of anders kunnen verwoorden haha :p Je krijgt van mij toch nog drie sterren! Het is zeker post-it waardig! Doe zo verder! :)
afbeelding van Yōudí
Yōudí
269 MP 1 2 2
3.5
Het concept in je gedicht vind ik best leuk. Het is tof om de lezer(es) zo aan te spreken, en het zorgt ook voor "interactie", in hoeverre je dit effectief interactie kan noemen. Ik vind de constructie van je dichtregels wel iets te lang. Ik denk dat je iets "gevatter" kan zijn nog. Alhoewel mijn mening over jouw schrijfstijl natuurlijk puur subjectief is, maar ik denk dat je nog meer passanten kan aanspreken als de regels iets korter zijn. In het geheel blijf ik het wel een mooi gedicht vinden met een mooie boodschap aan de nietsvermoedende passant.