Kansloos

Je wil alleen "maar een uurtje", maar dat uur is zo voorbij.
'Toe, nog een minuutje', fluister je de stilte in,
maar die minuut is reeds vervlogen.
De tijd is niet vrijgevig
en jij vraagt steeds meer.
3
22 jaar bij inzending
ingestuurd op 28 januari 2017
post-its achtergelaten @
Wichelen
1
203x bekeken
Opmerking: 
Ik ben vergeten waar ik het exact heb achtergelaten, maar hey, zo erg is dat nu ook weer niet.
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(3)

afbeelding van Yōudí
Yōudí
269 MP 1 2 2
3
Je schrijft regelmatig iets gerelateerd aan "tijd", maar dit gedicht vind ik persoonlijk iets minder. Het klinkt wat "gezocht". Iemand die kansloos is, had misschien dat eerste uur ook niet gekregen, of had van dat eerste uur dankbaar gebruikt gemaakt en had die extra minuut niet meer gevraagd. Of zou misschien niet eens durven om te vragen naar een extra minuut. Ik denk dat je wel leuke ideeën hebt, maar dat je er meer mee kan doen.
afbeelding van Koolmees
Koolmees
519 MP 2 4 5
3
Ik treed @Yōudí bij. Je lijkt inderdaad vaak over tijd te schrijven en in se is daar niets verkeerds mee, want het is een van de meest mysterieuze fenomenen die ons bestaan tekenen. Toch zou ik eens wat andere onderwerpen proberen aan te boren om het stramien "de tijd gaat voorbij en we kunnen er niets aan doen" te doorbreken. Je memogedicht Ongelezen is daar voor mij een perfect voorbeeld van.
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
328 MP 0 2 4
@Yõudi en @Koolmees jullie hebben gelijk hoor, ik schrijf (te) vaak over tijd, maar het is dan ook een onderwerp waar ik heel vaal ee bezig ben, niet per se op een slechte manier. Ik vind het gewoon intrigerend haha, maar goed, ik zal rekening houden met jullie 'aanvraag' en even niets meer posten wat met tijd te maken heeft! Bedankt voor de leuke/goede feedback :)