Memopoëzie verjaart!

Sorry, meer dan een virtuele taart krijg je voorlopig niet. Maar misschien vind je verderop wel wat cadeautjes.

Post-it verjaardag

O, het cliché: de tijd vliegt. Op 15 april was het precies vijf jaar geleden dat Koolmees het allereerste memogedicht achterliet! Na een nachtelijke ingeving (de originele kribbels staan hieronder) zette hij een Weebly-website op en doopte die Memopoëzie. Het was een experiment om poëzie eens in een andere gedaante te presenteren. Tegen alle verwachtingen in doken er algauw meer dichterlijke post-its op in België en toen ook in Nederland. De website barstte uit zijn voegen, dus het was tijd voor de bouw van memopoezie.org, een onderneming die uiteindelijk drie jaar in beslag zou nemen.

Aantekeningen MemopoëzieAantekeningen MemopoëzieAantekeningen Memopoëzie

Ondertussen staat deze website bijna negen maanden online en zijn er een heleboel mensen bij gekomen. Het is geweldig om al die prachtige kortgedichten te zien verschijnen! Bij elke nieuwe inzending blijft het idee van een achtergelaten fleurig post-itje inspireren. Wie leest het? Welk gevoel brengt het teweeg bij de vinders? Wat gebeurt er uiteindelijk mee? Zou het er nog hangen? Elk memogedicht leidt zo z'n eigen mysterieuze leven en je weet maar nooit of je het nog eens tegenkomt. Koolmees vond zijn bewuste eerste post-it bijvoorbeeld jaren later onaangeroerd terug... Hopelijk hebben jouw post-its al spannendere avonturen meegemaakt?

Post-it Vaatwasser

Genoeg nostalgie, tijd voor enkele kleine verjaardagsgeschenkjes! Hier komen ze:

  • Een day streak. Op je profiel zie je nu hoeveel achtereenvolgende dagen je de website bezocht. Leuke feature, maar wat heb je eraan? Wel...
  • Drie nieuwe medailles, die vernoemd werden naar de straffe dichteressen Maud VanhauwaertCharlotte Van den Broeck en Anna Enquist. Houd je day streak in de gaten en dan heb je ze zo verdiend. Lees op de medaillepagina wat je moet doen!
  • Eenvoudiger medailles verdienen. We zijn ambitieus, maar 30 memogedichten schrijven in één maand tijd is zelfs voor de diehards wat hooggegrepen. De limieten voor Lucebert, Jotie 'T Hooft en Herman De Coninck zijn daarom iets realistischer gemaakt.

Zo, je bent aan het einde van dit blogbericht geraakt. Nu mag je je in het reactieveld uitleven. En je volgende memogedicht achterlaten natuurlijk. :)