Ongelezen

Tussen regels in
woorden schrijven
heeft geen zin
Geen één die ze leest
of toch niet hoe je 't meent
4.333335
gepubliceerd op 26 januari 2017
post-its achtergelaten @
Op de driehoek die zich bevindt op de parking in Dendermonde
1
166x bekeken

Reacties(4)

afbeelding van Yōudí
Yōudí
164 MP 0 2 2
4
Mensen geven altijd hun eigen interpretatie aan de werkelijkheid. De vraag is dan hoe werkelijk is die werkelijkheid? Zelfs als je uitlegt wat je bedoelt, kan het nog anders geïnterpreteerd worden. Wat je schrijft is dus helemaal waar.
afbeelding van Koolmees
Koolmees
499 MP 1 4 5
5
Ik zal eens een gewaagde uitspraak doen: voor mij is dit je beste memogedicht tot nu toe. Naast je gepaste woordkeuzes apprecieer ik voornamelijk de bijhorende denkoefening. Heeft het inderdaad geen zin een subtiele boodschap mee te geven als die door velen niet opgepikt wordt? En is het niet onvermijdelijk dat de lezer je werk interpreteert, zelfs als dat ondubbelzinnig bedoeld is? Of is je hele memogedicht een vorm van zelfspot? Niemand die je post-it op die parking lijkt te lezen en als dat toevallig wel gebeurt, dan zien de meesten daarin saaie poëzie die toch niemand aanspreekt... Zo zie je maar, tussen de regels in kun je wel degelijk veel meegeven. Laat nog wat meer post-its met dit memogedicht achter, want het zou zonde zijn als dit ongelezen blijft!
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
220 MP 0 2 2
@FemvandeVen, @koolmees en @Yõudi bedankt voor jullie leuke reactie! @Koolmees, je uitspraak is (voor mij althans) niet zo gewaagd, want ik ben het eens met je! Ik heb zo'n vaag gevoel dat ik vooruit aan het gaan ben, zowel op vlak van gedichten als op vlak van schrijven in het algemeen. Eigen stoef stinkt zeggen ze en het kan natuurlijk tussen mijn twee oren zitten, maar zo voelt het gewoon voor mij.