Ooit

Ooit raken we allemaal de grond
Ooit stoten we ons hoofd aan de wolken
Ooit denken we dit is het
Tot ooit
4.25
Door Leezbaar
37 jaar bij inzending
ingestuurd op 22 september 2016
post-its achtergelaten @
Action Beverwijk
1
187x bekeken
Opmerking: 
Terwijl ik hem upload hoor ik iemand zeggen. Kijk. Wat leuk!
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(2)

afbeelding van Koolmees
Koolmees
519 MP 2 4 5
4.5
Ik vind dit je beste memogedicht tot nu toe! Je eigenlijke boodschap is wat vaag, maar in dit geval werkt dat goed, omdat je er veel interpretaties aan kunt geven. Ook het herhaalde ooit zorgt hier voor een bepaald ritme. Ten slotte: je laatste vers tot ooit is naar mijn gevoel sterker dan op je post-it. Je kunt eventueel meer post-its met deze aangepaste versie achterlaten en dan krijg je misschien wel meer van zulke leuke reacties. Heb je die persoon trouwens aangesproken? Ik heb dat tot nu toe nooit aangedurfd...
afbeelding van Yōudí
Yōudí
269 MP 1 2 2
4
Dit memogedicht klinkt op een bepaalde manier een beetje als een levensles, die precies nog niet écht geleefd is. Het klinkt als een terugblik zonder werkelijke inhoud. Het klinkt als de essentie van ons leven in een aardse lichaam, waarbij de grond raken dan staat voor geboorte en ons hoofd stoten aan de wolken dan staat voor de dood. Maar het blijft bij dat omhulsel. Toch vind ik het mooi geschreven en intrigeert het op een bepaalde manier mijn gedachtengang. Ik zou zeggen: Tot binnenkort voor meer gedichten?