Ooit

Ooit raken we allemaal de grond
Ooit stoten we ons hoofd aan de wolken
Ooit denken we dit is het
Tot ooit
Door Leezbaar
37 jaar bij inzending
66 MP 0 1 1
Ingestuurd op 22 september 2016
post-its achtergelaten @
Action Beverwijk
1
Opmerking: 
Terwijl ik hem upload hoor ik iemand zeggen. Kijk. Wat leuk!
4.25

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
568 MP 2 5 5
4.5
Ik vind dit je beste memogedicht tot nu toe! Je eigenlijke boodschap is wat vaag, maar in dit geval werkt dat goed, omdat je er veel interpretaties aan kunt geven. Ook het herhaalde ooit zorgt hier voor een bepaald ritme. Ten slotte: je laatste vers tot ooit is naar mijn gevoel sterker dan op je post-it. Je kunt eventueel meer post-its met deze aangepaste versie achterlaten en dan krijg je misschien wel meer van zulke leuke reacties. Heb je die persoon trouwens aangesproken? Ik heb dat tot nu toe nooit aangedurfd...
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
4
Dit memogedicht klinkt op een bepaalde manier een beetje als een levensles, die precies nog niet écht geleefd is. Het klinkt als een terugblik zonder werkelijke inhoud. Het klinkt als de essentie van ons leven in een aardse lichaam, waarbij de grond raken dan staat voor geboorte en ons hoofd stoten aan de wolken dan staat voor de dood. Maar het blijft bij dat omhulsel. Toch vind ik het mooi geschreven en intrigeert het op een bepaalde manier mijn gedachtengang. Ik zou zeggen: Tot binnenkort voor meer gedichten?

Meer van Leezbaar

Weergeven

(titelloos)

We dachten
dat we alles
konden maken
maar er zijn woorden
die breken
4 0
4
Weergeven

(titelloos)

Hou vast
Laat los
Doe iets
3 1
2.5
Weergeven

(titelloos)

Het pak omsluit het lichaam
als een cadeauverpakking vol verwachting
2 0
4