Sterk

Och zo mooi de halm danst in de weg
Maar breekt niet
Hoe kunnen wij
lomp en stevig
dan al breken bij slechts een zuchtje tegen
3.25
Door Leezbaar
37 jaar bij inzending
ingestuurd op 1 september 2016
post-its achtergelaten @
Hema Beverwijk
1
203x bekeken
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(2)

afbeelding van Yōudí
Yōudí
269 MP 1 2 2
3.5
Ik vind het iets minder krachtig dan je vorige gedicht. Het is ook wel mooi, zeker de beeldspraak met de halm vergeleken met onszelf is goed gevonden, maar ik denk dat je er iets meer mee had kunnen doen nog. De kadens in het gedicht had ook iets beter gekund, waardoor het meer vaart krijgt. Nu leest het voor mezelf een beetje stroef in de tweede regel. Alhoewel dat opnieuw iets heel persoonlijks is. Van de beeldspraak met de halm ben ik wel grote fan ^^ volgens mij heb je nog heel wat van dit soort dingen in petto voor ons.
afbeelding van Koolmees
Koolmees
519 MP 2 4 5
3
Helemaal eens met wat @Yōudí al zei. Goede oproep tot meer standvastigheid en doorzettingsvermogen, maar op de een of andere manier vind ik het minder sterk overkomen dan je huidige roze memogedichten. Misschien had een kleine eindrijm het slot wat verrassender gemaakt.