(titelloos)

ik zeg geen vaarwel
en ik zeg geen tot ziens

want na al die jaren
kom je ook morgen terug
Door Stella
16 jaar bij inzending
55 MP 0 0 1
Ingestuurd op 1 februari 2013
post-its achtergelaten @
eetcafé Green Note in Wetteren
1
4.333335
Dit memogedicht heeft op plaats 3 gestaan in het klassement!

Reacties

afbeelding van Anoniem
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Koolmees
Koolmees
550 MP 2 5 5
5
Laat ik toch maar even reageren op dit ondertussen ruim 3 jaar oude memogedicht. Ondertussen is dit memogedicht zowat uitgegroeid tot het symbool van Memopoëzie: na al die jaren kwam de website terug, precies zoals ik altijd had gehoopt (alleen duurde het iets langer dan morgen...). Aangezien je memogedicht zo'n speciale betekenis voor me heeft gekregen, kan ik het niet echt objectief beoordelen. Maar zo gaat dat nu eenmaal met poëzie. Elke lezer leest een ander verhaal en na verloop van tijd verandert je blik op de dingen. Ik weet niet meer wat ik ervan vond toen je het destijds instuurde en het doet er ook niet toe. Wat telt is dat dit werk een duidelijke favoriet van me is!
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
4.5
Het is heel eenvoudig geschreven, maar toch kan je er heel wat in zien. Voor mij las het een beetje als een verhaal tussen boezemvrienden die elkaar misschien niet elke dag zien, maar die ook nooit echt vaarwel zeggen omdat ze weten dat ze elkaar nog zullen terugzien. Is het niet morgen dan de dag er na of daarna. Je weet dat je altijd op elkaar kan rekenen en dat je er altijd bent voor elkaar.
@Koolmees las het iets anders, maar dat is natuurlijk het mooie aan poëzie. Je interpreteert het vanuit jezelf als lezer. Heel mooi! En ik hoop dat je binnenkort terug nieuwe dingen schrijft!
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
353 MP 0 3 5
3.5
Ik vind dat het helemaal niet stroef gaat, het leest voor mij wel vlot! Dit mag dan wel 3 jaar geleden geplaatst zijn, maar dit blijft tijdloos. Dat is ook het mooie aan poëzie, het kent geen tijd. Ik zou je graag terug zien komen.
afbeelding van theoldmanknows
theoldmanknows
409 MP 2 5 8
Ik lees dit gedicht nu pas. Krachtig. Ben blij dat ik dit vond. Op dit moment geeft het mij een teken. Dit gedicht kwam presies optijd. Het is magic er is hoop:)

Meer van Stella

Weergeven
4.5

(titelloos)

6 minuten
en een leven
later...
1 0
Weergeven
4.75

(titelloos)

in mij leeft een schrijfster
en je spreekt niet tegen haar
en zij spreekt niet tegen jou
echter, luisteren
doet ze wel
2 0
Weergeven
4.666665

(titelloos)

omdat elk begin
een einde is

omdat dromen over toekomst
het vernietigen van heden is

een blad valt
het kind wordt ouder
pennen worden leeggeschreven
6 1