(titelloos)

het sneeuwt eind februari
zoals het deed
eind november

maar de maanden zijn verstreken
en ik weet dat ik van je hou
alleen,
ik voel het niet meer
3.5
Door Stella
16 jaar bij inzending
ingestuurd op 27 maart 2013
post-its achtergelaten @
de Gemeentelijke Kunstacademie te Wetteren
1
135x bekeken
Opmerking: 
Ik schreef het gedicht al een poosje voor ik het ophing. Ik vergat spijtig genoeg een foto te nemen van dit memogedicht, ik hoop dat het niet erg is.
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(1)

afbeelding van Yōudí
Yōudí
269 MP 1 2 2
3.5
Het gedicht begint melancholisch en eindigt in een diepe droefenis. Een breuk tussen ratio en emoties borrelt op en wordt bevestigd in de laatste regel. Algemeen vind ik het goed geschreven, al denk ik dat het einde krachtiger kon. Persoonlijk zou ik de laatste regel geformuleerd hebben als "voel ik niets meer", of "ik voel het niet", in de plaats van "ik voel het niet meer". Zoals het nu is, vind ik het net een lettergreep te veel om krachtig genoeg over te komen. Het is voor mij, alsof je in het gedicht kruipt en de melancholie voelt, maar door de laatste lettergreep er terug wordt uitgerukt. Ik hoop alleszins dat je nog poëzie schrijft en we nog dingen zullen lezen van jou :)