Verkleedpartijtje

We verstoppen ons in andermans kleren.
Leven een dag als een ander zo fijn.

Als we onze eigen broek en trui weer pakken,
Worden we wie we waren? Of blijven we wie we zijn?
4
Door Peter
31 jaar bij inzending
ingestuurd op 25 maart 2017
post-its achtergelaten @
Beach Resort Makkum
1
202x bekeken
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(4)

afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
328 MP 0 2 4
4.5
Je stelt daar een zeer diepe, integrerende vraag. Als je een dag in de schoenen van een ander loopt, neem je dan zijn/haar gewoontes over en/of krijg je begrip voor de andere zijn situatie, of laat het je volledig koud? (Zo vat ik het althans op.) Een heel mooi gedicht!
afbeelding van Koolmees
Koolmees
519 MP 2 4 5
3.5
Net als @Treurwillig zette je memogedicht me aan het denken, maar ik vind het in zijn geheel iets minder goed dan je vorige Buien van vandaag. Misschien omdat je nog wat te omslachtig je boodschap verwoordt? Je zo fijn-rijm klinkt ook wat geforceerd, die hoefde er hier van mij niet bij.
afbeelding van Peter
Peter
36 MP 0 0 0
De achterliggende gedachte is dat je je soms spiegelt aan een ander die je hoog hebt zitten. En dat je je beter voordoet dan je bent of dat je je voelt, om maar naar buiten toe sterker over te komen. Je durft je zwakte niet altijd te laten zien.

En als je dan weer terugkeert naar wie je bent, dan blijft de vraag of je je vast blijft houden aan dat vertekende beeld wat een ander van je heeft (of jij zelf van jezelf) of dat je toegeeft aan je eigen zwaktes en die niet meer verbergt, maar er mee te voorschijn komt om ze te laten groeien tot je sterktes.
afbeelding van Yōudí
Yōudí
269 MP 1 2 2
4
Even goed en diepzinnig als het vorige gedicht van jou. Misschien zelfs iets dieper en iets intrigerender dan het vorige. Ben benieuwd naar meer ^^