Verslaafd

Telkens ik bij jou ben
Wil ik de tijd kunnen stilzetten
Zodat ik je langer kan bewonderen
Tot ik voldaan ben
Maar zelfs dan
Met alle tijd van de wereld
Zou ik nog niet genoeg van je krijgen
afbeelding van Treurwillig
21 jaar bij inzending
353 MP 0 3 5
Ingestuurd op 5 september 2016
post-its achtergelaten @
Bushalte in dendermonde
1
Opmerking: 
Ik twijfel of die "langer" er wel tussen moet, maar ik kon niet kiezen dus heb ik ze er maar tussen laten staan. (Al klinkt het wel iets beter zonder denk ik..)
3.75

Reacties

afbeelding van Anoniem
Stuur een bericht naar andere memodichters met "@" (vb. @memodichter). Quote delen van het memogedicht tussen asterisks (vb. *je strofe* is mooi).
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
4
Blij jou terug te zien met een nieuw gedicht! Ik vind het persoonlijk beter dan je vorige twee, en dus het beste wat ik tot nu toe gelezen heb van jou. Het zijn naar mijn mening misschien nog iets te veel woorden om te omschrijven wat je bedoelt, maar ik vind het wel al sterker. Als ik dit gedicht lees dan voel ik ook effectief iets en herken ik dingen zoals emoties en mooie momenten uit het verleden, waarvan je soms wil dat die eeuwig blijven duren. Ik denk ook dat de langer er wel bij mag, het past in de algemene sfeer die je wil scheppen.
afbeelding van Leezbaar
Leezbaar
66 MP 0 1 1
Wat een mooi gedicht. Ik vind het persoonlijk jammer van de hoofdletters ( in elk geval in het getikte gedicht) want ik vind het er meer een met komma's.
afbeelding van Koolmees
Koolmees
573 MP 2 5 5
3.5
Ik val zowel @Yōudí als @Leezbaar bij. Net zoals bij je vorige twee memogedichten vind ik het achterliggende idee goed, maar leest het geheel nog niet zo vlot. Je zou bijvoorbeeld meer kunnen letten op het aantal lettergrepen dat je in ieder vers gebruikt. Zelfs zonder rijmen klinkt dat voor mij mooier. Ook overbodige dingen kun je weglaten: naar mijn gevoel hoefde de voorlaatste regel er bijvoorbeeld niet bij. Hoe dan ook, op Tumblr is je memogedicht populair, dus je Ik wou dat ik de tijd kon stilzetten slaat aan!
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
353 MP 0 3 5
Ik ben altijd blij met jullie eerlijke reacties! Het is fijn om eens te horen hoe mededichters het zouden aan pakken, ik ben heel blij met de oprechte feedback! Ik denk wel dat de meeste aangehaalde punten vooral te maken hebben met persoonlijke voorkeur qua schrijven, niet? (Als ik het fout heb, wijs me maar terecht hoor!)
afbeelding van Yōudí
Yōudí
276 MP 1 3 2
@Treurwillig Poëzie zal altijd iets subjectiefs zijn. Je kan proberen een objectieve beoordeling te geven op basis van ritme, rijm, schrijffouten, et cetera, maar het blijft vooral draaien om het gevoel. Om emoties die er in zitten. Ik vind wel dat een gedicht vlot moet lezen, wat bevordert wordt door het ritme, door klemtonen die gelegd worden in het gedicht door bepaalde woordkeuzes, kadens, ... Het moet een spel van woorden blijven, misschien niet altijd eenduidig, maar dat hoeft ook niet. Het kan eenvoudig of complex zijn. Alles is mogelijk. Gewoon blijven schrijven :)

Meer van Treurwillig

Weergeven

(titelloos)

Woorden dansen in mijn hoofd,
vol zelfvertrouwen.
Tot ze uit mijn mond moeten komen
en over mijn lippen struikelen.
3 0
4
Weergeven

Zij

Ik zag de sterren in haar ogen,
ze dansten op het ritme van mijn hart
en misschien was dat mijn verbeelding,
maar verdomme, zij was het universum dat ik wou veroveren.
4 1
3.5
Weergeven

(titelloos)

Tussen zijn vingers
klemt hij een sigaret
alsof zijn leven stopt
zodra hij loslaat.

Uit de asse herrijst een man
met dezelfde angsten.
2 1
4.5