Vondst

Ik heb een hele slechte dag
Heb eigenlijk geen behoefte aan gezelschap
Welke vorm dan ook
Maar besloot om door de stad te lopen
Omsingeld door vreemden
Tot de eerste druppels vielen
Nu loop ik in de regen door de stad
En ik voel me nog slechter dan eerst
Tot mijn oog op een briefje valt
Bevestigt aan een prullenbak
En de woorden
Geven me het gevoel van geborgenheid
Dat ik zocht
3.5
Door HAK
20 jaar bij inzending
gepubliceerd op 21 oktober 2012
post-its achtergelaten @
prullenbakje in de NS-intercity van Groningen naar Rotterdam
1
94x bekeken
Opmerking: 
Toen ik iets vernam van deze site, via via op facebook, schreef ik dit gedicht, omdat ik een beeld had van hoe een memoberichtje over zou kunnen komen.
Vertel waar je aan dacht toen je het memogedicht las. Wat vond je goed? Gebruik "@" om een bericht te sturen naar een andere memodichter (vb. @memodichter) en plaats tekst tussen asterisks om die cursief weer te geven (vb. *heel* mooi).

Reacties(2)

afbeelding van Zomervogel
Zomervogel
73 MP 0 0 0
3.5
Haha, een memogedicht over memopoëzie. Ik vind het leuk. (:

Het is zonde van de dubbele heb in je eerste twee regels, die stoort me een beetje, hoewel 't een klein woord is.
Ook vind ik het niet zo lekker lopen, het is net geen gedicht, net geen verhaaltje en bungelt er een beetje verloren tussenin.

Toch vind ik dat je 'het beeld van hoe een memogedichtje over kan komen' goed hebt uitgewerkt, en ik denk werkelijk dat dit is hoe iemand erover zou kunnen denken. Het lijkt me ook erg grappig om dit gedichtje te vinden. Dus misschien voor een gewoon gedicht niet heel erg goed, maar voor een memogedicht wel!
afbeelding van Koolmees
Koolmees
517 MP 2 4 5
3.5
Oei, oei, dat ik hier nog niet op gereageerd had... Ik vind het een erg leuk experiment: je inbeelden hoe iemand reageert bij het vinden van een memogedicht en wat het effect ervan op zijn/haar gemoed is. Ook het gegeven dat je de plek waar je het memogedicht achterliet in het werk zelf opnam geeft het iets extra's.

Wanneer ik post-its achterlaat ben ik ook steeds razend benieuwd naar de reactie van de vinders en hun eventuele beoordeling op de website. Van de tientallen memo's die ik reeds heb achtergelaten, hebben slechts een stuk of vijf mensen daadwerkelijk een reactie ingestuurd, maar ik ben er zeker van - of dat hoop ik athans toch - dat alle andere vinders eveneens stil bleven staan bij de woorden op mijn kleine papiertjes. Jammer dat er niet zoiets bestaat als een minicamera om de reis van achtergelaten post-its te kunnen bekijken... ;)

Mooi gedaan, HAK!