Voorbijganger

Vluchtig scheiden onze wegen
blik gekruist,
geen woord
gezegd.

Staren zonder echt te kijken
metro kwam,
aan boord
jij weg.
4.166665
Door Yōudí
gepubliceerd op 5 september 2016
post-its achtergelaten @
1040 Etterbeek: metrostation Petillon
1
1040 Etterbeek: metrostation Mérode
2
1150: Sint-Pieters-Woluwe: metrostation Montgomery
1
207x bekeken
Opmerking: 
In de lijn van het gedicht *etalage* wou ik opnieuw een gedicht schrijven, specifiek bedoeld voor de plaats waar ik het zou achterlaten. Deze keer moest ik voorbij een aantal metrohaltes passeren en besloot ik een gedicht te schrijven gericht aan alle voorbijwandelende reizigers.

Reacties(3)

afbeelding van Leezbaar
Leezbaar
65 MP 0 1 1
3.5
Ik hou daar van
Gedichten die passen op de plekken waar ze zijn. Of bewust niet. Mooi
afbeelding van Koolmees
Koolmees
499 MP 1 4 5
4.5
Perfect ritme en heel herkenbare situatie. Zeker het staren zonder echt te kijken komt me bekend voor als trouwe treingebruiker. Ik maak me er ook wel eens schuldig aan als ik in gedachten verzonken ben of op een nieuw memogedicht broed. Al ben ik er zeker van dat een post-it zoals de jouwe me meteen zou wakkerschudden. Het zou mooi zijn als je memogedicht zorgt voor wat meer dialoog op het perron. Naar mijn gevoel was @Leezbaar iets te streng met haar score, dus ik geef je een ster meer.
afbeelding van Vervlogen
Vervlogen
9 MP 0 0 1
4.5
Dit is ook echt zo'n gedicht die, wanneer je het zou tegenkomen op een station, je toch even laat nadenken en stil staan, ook al zie je de deuren van de trein twee meter verder ziet sluiten. Echt een gedicht waarvan je kan zien dat het thuis hoort op de plek waar het hangt.