winterlicht

het elzenbosje zwiept en morst
een roodborstje
het hieperdepiept hoera
zingt een trippellied
fladdert de winter vóór
hoe je opgaat in het rode
ondergaande licht
4.666665
gepubliceerd op 30 november 2016
post-its achtergelaten @
op ruit van geparkeerde auto op landweggetje bij Rottevalle
1
237x bekeken
4
Dit memogedicht heeft op plaats 4 gestaan in het klassement!

Reacties(3)

afbeelding van Koolmees
Koolmees
499 MP 1 4 5
5
Heel erg leuk dat je je tweede memogedicht hebt achtergelaten! Ik moet oppassen met eindelijk, want mijn vorige gedicht dateert ook alweer van eind september... Ik heb er nu bijna eentje klaar dat eveneens over de opkomende winter gaat, maar het zal niet aan jouw Winterlicht kunnen tippen. Prachtige alliteraties en heel poëtische woorden gebruik je! Toen ik ze las, kwam er precies zo'n mooie zonsondergang als op je foto in me op. Meteen aan mijn favorieten toegevoegd.
afbeelding van Treurwillig
Treurwillig
220 MP 0 2 2
4
Ik vind het goed en niet goed (neem dit niet slecht op, het gaat waarschijnlijk om persoonlijke voorkeur), maar je krijgt van mij 4 sterren, omdat het mooi geschreven is en zoals @Koolmees reeds zei, "Prachtige alliteraties en heel poëtische woorden gebruik je", daar sluit ik mij volledig bij aan! :) Doe zo verder zou ik zeggen!
afbeelding van Yōudí
Yōudí
164 MP 0 2 2
5
Prachtig gedicht! Ik ben er zeker van dat de onbekende eigenaar van de auto en eventuele passanten genoten zullen hebben van de vele mooie woordkeuzes die het gedicht compleet maken. Elk woord past perfect in het plaatje. Ik zou de dingen niet beter kunnen verwoorden en hopelijk lezen we snel nog meer van jou!